Main Article Content

Abstract

Companies carry out their social responsibility in various forms and each company implements CSR in several ways. This restaurant produces heavy food such as mixed rice, soto, rawon, and egg petis. The uniqueness of this restaurant is that when producing food, it has a unique taste image, namely with the typical spices of Bangkalan Regency which is rich in spices, besides that it is no less interesting with large pieces of fish compared to the others, with its uniqueness this Amboina restaurant applies one of the following: One CSR triple bottom line is people, so the researcher proposes to apply all triple bottom lines with the aim of obtaining a positive image in the hope of having a long product life cycle. This research is a qualitative type with an interview method that obtains the results of this study, namely the proposal of triple bottom line people in the form of social action, performance innovation, and employee rewards. Planet with training in reducing household waste that is used as fertilizer and liquid soap. Profit in the form of CSR regarding financial science to be more specific in processing finances.

Keywords

CSR Tripple Bottom Line Amboina Life Cycle Product Implementation

Article Details

How to Cite
Arisona, D., Syarif, M., & Andiani, N. (2022). Implementation Of The Basic Concept Of Corporate Social Responsibility As A Branding Strategy at Amboina Restaurant. Kontigensi : Jurnal Ilmiah Manajemen, 10(2), 266-271. https://doi.org/10.56457/jimk.v10i2.274

References

  1. Adil, Muhammad. 2021. “Implementasi Anggaran Csr Pada Bank Syariah.” (March).
  2. Ahmad Very Fadli. 2022. “IMPLEMENTASI CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY DALAM PERSPEKTIF ISLAM Fakultas Pascasarjana , Institut Agama Islam Negeri Kediri Menjalankan Bisnis Dan Mendapatkan Keuntungan . Oleh Karena Itu , Apabila Bisnis Perusahaan Menurut Devirahtiasari ( 2018 ) Corp.” E-Journal Al-Dzahab Vol. 3, No: 50–60.
  3. Costa, Elsa Maria A.L da, Marylin S.Junias, and Mustakim Sahdan. 2022. “EFEKTIVITAS PENGOLAHAN LIMBAH GREY WATER MELALUI ECOTECH GARDEN SKALA RUMAH TANGGA DI KOTA KUPANG Media Kesehatan Masyarakat.” Media Kesehatan Masyarakat 4(1): 108–14.
  4. Handayani Marpaung, Ika. 2018. “Implementasi Corporate Social Responsibility (Csr) Pada Pt. Perkebunan Nusantara Iii (Persero) Kebun Rambutan.” 11(1): 1–84. https://repositori.usu.ac.id/bitstream/handle/123456789/8488/140903043.pdf?sequence=1&isAllowed=y.
  5. Kemitraan, Lingkungan D A N. 2022. “IMPLEMENTASI CSR ( CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY ) PT . SEMEN BATURAJA ( Persero ) Tbk SEBAGAI UPAYA DALAM PEMBINAAN Kepedulian Sosial Dan Lingkungan Mereka Melalui UU UU Perseroan Terbatas . 40 Tahun 2007 Pasal 74 Undang-Undang Tanggung Jawab Sosial Perusahaan ( Social and Environmental Responsibility ). Industri Konstruksi Merupakan Faktor Penting Dalam Pengembangan Wilayah Dan Meningkatkan Pendapatan Masyarakat . Pembangunan Ekonomi Antara Lain Akan Tanggung Jawab Sosial Perusahaan ( CSR ) Merupakan Cara Perusahaan Untuk Juga Untuk Orang Lain Di Luar Perusahaan Seperti Lingkungan , Masyarakat , Pekerja Dan Atau Mengontrol Perilaku Kelompok Sasaran . Untuk Prinsip Dasar , Penggunaan Hanya Menurut Rahardjo Di Benno , Perdagangan Dan Perdagangan Internasional Ini Diimbangi Dengan Penggunaan Sumber Daya Alam Oleh Perusahaan , Terutama Masyarakat Di Lingkungan Yang Dimanfaatkan . Melihat Situasi Ini , Mendukung Masyarakat Dan Pemerintah . Pemerintah Mendukung Promosi Lingkungan Melalui.” : 43–54.
  6. LINGKUNGAN, JURNAL REKAYASA. 2020. “Jurnal Rekayasa Lingkungan.” Jurnal Rekayasa Lingkungan 13(1): 1–7.
  7. Sopiansah, Deni et al. 2021. “IMPLEMENTASI PROGRAM CORPORATE SOCIAL RESPONSBILITY ( CSR ) PT . BANK MANDIRI Tbk SEBAGAI UPAYA PEMBERDAYAAN MASYARAKAT ( Studi Kasus Di Desa Karacak , Leuwiliang Bogor ).” 2(1).
  8. Subagyo, Aldiansyah, Arifin Arifin, and Ulli Kadaria. 2022. “Perbandingan Jenis Media Kaldness Terhadap Effisiensi Limbah Rumah Makan Dengan Metode MBBR.” Jurnal Teknologi Lingkungan Lahan Basah 10(2): 239.
  9. Wahyudi, Nur, Heru S. B. Rochardjo, and Joko Waluyo. 2022. “Karakterisasi Permeabilitas Serabut Kelapa Sebagai Bahan Media Filtrasi.” Journal of Mechanical Design and Testing 4(1): 10.
  10. Wicaksono, Adityo, Mahardhika Berliandaldo, Firman Tri Ajie, and Kirana Rukmayuninda Ririh. 2021. “KAJIAN EFEKTIVITAS PROGRAM CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY ( CSR ): STUDI KASUS PERUSAHAAN PEMBANGKIT ENERGI ‘ Y .’” 16(1): 18–30.
  11. Widyawati, Fauzi, and Andani Nurul Hidayah. 2022. “Upaya Pengolahan Limbah Rumah Tangga Dalam Pelatihan Pembuatan Minyak Jelantah Menjadi Sabun Cuci Di Desa Uma Beringin.” Bima Abdi: Jurnal Pengabdian Masyarakat 2(2): 40–46.
  12. et al. 2022. “Pelatihan Pembuatan Pupuk Kompos Dengan Memanfaatkan Limbah Rumah Tangga Di Lingkungan Bagik Longgek.” ABSYARA: Jurnal Pengabdian Pada Masyarakat 3(1): 137–43.